Source Healing Groep Sessie door Mathieu Iking

Afgelopen 23 maart mocht ik aanwezig zijn bij een Groep Sessie Source Healing bij centrum “Via Daan” in ’s Gravendeel. Mijn ervaringen lees je hier:

Nerveus of ik wel op tijd kom, ben ik onderweg naar het centrum. Daan heeft me weinig verteld over wat er gaat gebeuren. Ik weet alleen, dat ik een Healing Sessie ga bijwonen met Mathieu Iking. Een man, die al jaren op Ibiza woont en werkt met bijzondere, helende energie. Ik ben benieuwd hoe dat voor mij zal zijn… Als ik de ontvangstruimte binnenstap, stap ik binnen in rust. De stress glijdt van me af. De thee, die klaar staat, brengt me tot rust. Ik voel me vooral heel erg welkom door de rustige, fijne sfeer, die er hangt.

Ik blijk ruim op tijd te zijn. Na wat gepraat te hebben met andere deelnemers, mogen we naar binnen. De matjes liggen uitnodigend op ons te wachten. De kussens en dekentjes, die klaar liggen, zien er comfortabel uit. Mathieu vertelt ons, dat we niet gaan mediteren. We hoeven niets dan alleen maar “te zijn” en de energie te gaan voelen, waar hij mee werkt. Grappig genoeg slaat de paniek heel even toe bij mij. Want alleen maar zijn… Dat is iets wat we in onze maatschappij toch redelijk verleerd zijn. Toch merk ik al vrij snel, dat ik dat los kan laten. En er inderdaad alleen maar ben. Liggend op dat matrasje in een hele rustige, fijne energie. Dobberend op de muziek.

Het eerste wat ik voel, is een enorme druk op mijn hoofd en een beginnende hoofdpijn. Naarmate Mathieu rondloopt, verdwijnt die druk langzaam maar zeker. Denker als ik soms ben, vraag ik me natuurlijk af of ik het wel goed doe. Of ik binnen laat komen wat er binnen mag komen. Ook dat kan ik vrij snel loskoppelen. Want ik word opgenomen in de energie, die Mathieu in werking zet. En ik word meegenomen door de muziek, die door mijn hele lijf lijkt te worden geabsorbeerd. Zo mooi is die muziek… Zo passend bij alles wat ik voel in mijn lijf en mijn hoofd…

En dan gebeurt het… Pijn… Heel veel en hele heftige pijn… Op plekken, die altijd al gevoelig zijn. Waar ik de laatste tijd ook pijn had, maar niet in deze mate, die ik nu onderga. Het wordt allesoverheersend en ik probeer door anders te gaan liggen, de pijn te laten zakken. Dat lijkt niet te lukken. Totdat de pijn net zo plotseling als hij gekomen is, ook weer verdwijnt. “Het zelfhelend vermogen van mijn lichaam?”, schiet door me heen… Wat zet Mathieu allemaal in werking?

Wat hij in ieder geval in werking zet, is ruimte scheppen van binnen. In mijn hart voel ik ruimte. Ik voel opluchting, dat ik eindelijk weer die ruimte krijg. Dat er energieën geopend worden. Later voel ik ruimte in mijn hele wezen. En ook nu, een aantal weken na de sessie, werkt het door in wat ik doe en hoe ik me voel. Hij heeft echt een verschil gemaakt. En wat me vooral bij blijft van hem, is dat hij heel nuchter is en met veel humor vertelt over wat hij doet. Terwijl hij, naar mijn idee, wel een hele bijzondere boodschap en energie brengt. In ieder geval is er bij mij heel veel verschoven, waardoor ik weer een stukje verder open sta voor nieuwe ervaringen.

Ik heb dit als heel fijn en helend ervaren. Ook de uitleg, die Mathieu naderhand gaf, maakte, dat de dingen op zijn plek vielen. Ik vond het een bijzondere ervaring. Dank jullie wel, Daniëlle & Mathieu voor deze sessie.